7 Nisan 2011 Perşembe

Ağva nın eşsiz güzelliği sizi çağırıyor

 Ağva, İstanbul'un Şile ilçesine bağlı Tatlı bir tatil beldesidir. Bozulmamış çevresiyle ilgi çekmektedir. Latincede 2 nehir ortasına yerleşmiş köy manasına gelen Ağva, Yeşilçay ve Göksu Deresi'nin Karadeniz'e döküldüğü bölgede yer almaktadır. Ağva, İstanbul'a 97km. mesafede olduğundan şehrin ziyaretçisi ve stresinden kurtulmak isteyenlerin en ziyaret bölgesi olmaktadır. Özellikle bahar ve yaz aylarında yoğunluk olsada da kış aylarında da görülmeye değer güzellikte. Bozulmamış yemyeşil çevresi, masmavi berrak denizi, koyları, şelaleleri ile gelen gidenlere kusursuz güzelliğini göstermektedir.
Karadeniz'e kıyısı olarak Ağva 3 km genişliğindeki sahiliyle yaz aylarında İstanbul'luların günlük tatil yapmasına imkan sağlamaktadır. Ayrıca Ağva'da bulunan çok sayıda otel ve pansiyonlarla kusursuz 1 tatil geçirebilirsiniz. Çamlarla kaplı koylarda red oksijenli bir dinlenme yapma imkanı bulabilirsiniz. Ağva aileniz ve sevdiklerinizle dinlendirici, sakin ve dinlendirici zaman geçirebileceğiniz bir mekandır. Sizi doğasıyla içine alacak çeşitli ve unutamayacağınız zamanlar geçireceğiniz bir sığınak gibidir.
Ağva'da gezilmesi gereken yerlerin başında Kilim Koyu, Saklı Göl, Gelin Kayası gelmektedir. Yeşil Çay çevresinde bulunan Aşıklar Yolunda sevdiğinizle unutamayacağınız bir yürüyüş yapabilirsiniz. Ayrıca yol boyunca göreceğiniz iskelelerdeki teknelerle koyları rahatlıkla gezip görebilirsiniz.
Göksu Deresi kenarında bulunan motel ve pansiyonlarda konaklayabilirsiniz. Ayrıca burada kano ve deniz bisikletiyle yapacağınız etkinlikle farklı ve hoş 1 zaman değerlendirebilirsiniz.
Ağva'ya gidipte ağva restaurantlarında balık yemeden dönmemelisiniz. Karadeniz'den çıkan taze balıkların lezzetini hayatınız üzerinde hatırlayacaksınız. Bölgede yer alan oteller ayrıca restorant ve bar hizmetide vermektedir. Göksu Deresi etrafındaki motellerde yemek yerken derede yüzen ördek ve balıklarıda besleyebilirsiniz. Her zaman hizmet veren otellerde kapalı restorant ve şömine kuruludur. Hafta sonları kahvaltı yapmak için tercih edebileceğiniz 1 mekandır.
Ağva'ya ulaşım çok basittir. İstanbul'dan Ümraniye Şile yolunu takip ederek Ağva'ya giden sahil yolunu kullanabilirsiniz. Ya da benzer yoldan gelip Şile'den sonra Ağva'ya giden dağ yolunu takip ederek Teke köyüne geçebilirsiniz. Bu yolun tek kötülüğü çok virajlı olması. Ama yol üzerinde muhteşem güzelliği izlemeye doyamayacaksınız.
Ağva'ya otobüsle de gelebilirsiniz. İstanbul-Harem Üsküdar'dan Şile- Ağva'ya otobüs kalkmaktadır. Ayrıca Gebze-Ağva otrasında da otobüs güzergahı bulunmaktadır. Kalkış saatleri mevsime göre değişmektedir.
Bilgiler http://www.agvaotelleri.com/ sitesinden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder