11 Temmuz 2012 Çarşamba

Sultani bezelyeli kuzu şiş

4 kişilik

MALZEMESİ
400 gr. kuzu filetosu
2 adet limon
1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 sap maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
150 gr. sultani bezelye
10 adet küçük domates
Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
* Bezelyeyi 4 su bardağı kaynar suda 1 dakika haşlayın. Süzüp, kurulayın.
* Kuzu filetosunu uzunlamasına 4 parçaya bölün, yağlarını alın. Bu parçalardan her birini 12'ye böldükten sonra 2,5 cm'lik küpler halinde 48 parçaya ayırın.
* Rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve sarmısağı bir havanda iyice dövün. Kekik, kıyılmış maydanoz ve zeytinyağını da ekleyip pürüzsüz bir hamur kıvamına getirin. Karışımı bir tencereye boşaltın. Eti ilave edip, karışıma bulayın. Tencerenin kapağını kapatıp 2 saat dinlenmeye bırakın.
* Sultani bezelyeyi kaynar suda biraz haşlayın.
* Etlerin her birini sultani bezelyeye, bir kenarı açık kalacak şekilde sarın.
* Bezelyeye sarılmış etleri tahta bir şişe, aralarına domates koyarak sırayla dizin. Şişleri, ısıtılmış fırın ızgarasında, istediğiniz kıvama gelinceye kadar pişirip, sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder