12 Mayıs 2013 Pazar

Bebek arabaları 2013 satın alma rehberi

Bebek arabası satın alırken en fazla dikkat etmeniz gerekenler, Bebek arabasının ağırlığı ilk husustur. Kullanım kolaylığı açısından sağlamlık ve hafifilik çok önemli özelliklerden birisidir. Materyal özelliği dikkate alınmalıdır, anneler tarafından kolay taşınabilmelidir. Ayrıca Tek elle kullanılabilirliği, Tekerliklerin kolay hareket etmesi, kolay açılıp kapanabilmesi, katlandığında az yer kaplaması ve uygun fiyatlı olması önemlidir.

En fazla dikkat etmeniz gereken kurallardan birisi de; Bebek arabası pozisyon olarak ayarlanabilmelidir. Tüm bu özelliklere sahip bebek arabasına sahip olursanız siz ve bebeğiniz seyahatlerinizde azami rahatlığa kavuşacaksınız.

bebek arabalari ve pusetler

Bebek arabası seçerken değişik husulara dikkat etmenizi öneririz. Tüm arabalarda varsayılan bulunan özelliklerin yanı sıra marka ve modele göre değişen özellikler de önemli olmaktadır. Bunların dışında yaşadığınız ortam ve çeşitli sosyal kültürel husular da bebek arabası seçmenizdeki önemli kıstaslardır.

Her arabada starndart olarak bulunan özellikler bunlardır: beş noktalı bir emniyet kemeri, ön tekerlikler 360 derece dönen, fren sistemi arkada bulunan tekerlikler için, tente, ayak koyma bölümü.

Bunların haricinde model ile markaya göre çeşitlilik gösteren özellikler ise; pozisyonu ayarlanabilen sırt dayanağı, tekerlik sayısı, dört tekerleğin de üç yüz altmış derece dönebilmesi, fren sistemi ön tekelik için, tekerleklerin boyutu, itme sapı şekli, katlanma şekli, kumaş ve diğer aksesuarları.

Bütün bu etkenlerin haricinde "Satın aldığım bebek arabası gereksinimlerimi tamamen karşılayabilecek mi?" {sorusuna yanıt almak için-sorusunun cevabını bulmak için} aşağıdaki soruları kendinize sorun:

- Arabayı nerede tutacağım?
- Apartman dairesinde mi, hususi evde mi oturuyorum?
- Kaçıncı katta oturuyorum?
- Bebek arabasını üst kata asansörle mi yoksa merdiven çıkarak mı çıkaracağım?
- Otomobilimin bagajı yeterince büyük mü?
- Otobüs ve minibüsleri sık kullanıyor muyum? Kullanıyorsam en kolay şekilde nasıl binebilirim?
- Bebek arabasının yanında araba koltuğu ve taşıma koltuğu kullanacak mıyım?
- Evim şehir merkezinde mi? Cadde ve sokaklarda rahatlıkla gezebileceğim konforda mı?
- Sırt veya bel ağrım var mı? Bebek arabamı kolayca tek başıma kaldırabilir miyim?

Tüm bu soruları kendinize sorduktan sonra bebeğinize alacağınız arabaya karar vermiş olacaksınız.

Bebek arabası alışverişleriniz için intermerkez.com sitesini tercih etmenizi öneririz. Detayları bebek arabaları 2013 blogunda bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder