12 Mayıs 2013 Pazar

Uzaktan kumandalı araba fiyatları

Uzaktan kumandalı arabalar genellikle 2 temel formda sunulurlar: Bunlardan birincisi "Oyuncak" kategorisinde kumandalı araba veya arazi araçları olmaktadır. Bu tür arabaları intermerkez.com gibi oyuncak marketlerde bulmanız mümkündür. Oyuncak tipi kumandalı arabalar genellikle "uzaktan kumandalı" şeklinde bilinirler.



Artık itmeli, peşinden koşmalı arabaların dönemi ne yazık ki bitti. Teknolojinin çok ileri bir boyuta taşınması ile birlikte günümüzde en popüler oyuncaklar olarak kumandalı arabalar yerlerini almışlardır. Yakın bir zamana kadar kablo ile kumanda edilebilen bu tür oyuncak arabalar günümüzde radyo frekansı ile çalışan uzaktan kumandalar ile kontrol edilmektedir. Kumandalı arabaların bu kadar ilgi görmesinin en önemli nedeni ise bir aktivite içeriyor olması ve çocukların beraberce paylaşabilecekleri bir oyun ortamı yaratmasıdır.

Genel olarak uzaktan kumanda elektronik cihazların, yaygın şekliyle televizyonların, yakın mesafelerde uzaktan kontrol edilebilmesini sağlayan parçasıdır. Uzaktan kumandanın tarihçesine bakarsak, wikipedia verilerine göre, ilk örnek uzaktan kumandalı araba olarak, 1898 senesinde Nikola Tesla tarafından “Hareket Eden Araç Veya Araçların Mekanizmalarının Kontrolü İçin Cihaz Tekniği” ismi ile geliştirildi.

Tüm uzaktan kumandalı araç çeşitlerini intermerkez.com online mağazasında bulabilirsiniz. Bunun haricinde uzaktan kumandalı araba 2013 weblogunda ve kumandalı araba facebook adresinde konu ile ilgili çeşitli paylaşımlara da yer verildiğini görebilirsiniz.

Yararlı kaynaklar

http://tr.wikipedia.org/wiki/Uzaktan_kumanda
uzaktan kumandalı araba
kumandalı araba

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder